Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kínai horoszkóp - Kínai zodiákus képes leírás - Kínai horoszkóp.tlap.hu
részletek »

Kínai horoszkóp - Kínai zodiákus - Kínai horoszkóp.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kinaihoroszkop.tlap.hu » Kínai horoszkóp - Kínai zodiákus
Keresés
Találatok száma - 11 db
A kínai és az európai tropikus zodiákus együttes szemlélete

A kínai és az európai tropikus zodiákus együttes szemlélete

Kínai tropikus zodiákus - és 'keleti' zodiákusok együttesen vehetők figyelembe. Többféle kínai kínai holdház rendszert (Xiu) is megszemlélhetünk, kínai logogramokkal, illetve képi illusztrációkkal. Si Xiang (Négy Szimbólum) rendszer és a valódi csillagképekre helyezett konstellacionális holdházak leképezése.

A kínai jegyek alaptulajdonságai

A kínai jegyek alaptulajdonságai

Sheep people are kind and gentle, intelligent and wise. They have a love for beauty, and are often artistic, cultured, elegant and well-read. Sheep people are usually very romantic and sensitive. If one is a Sheep's object of affection, it will be hard to resist their loving and caring demeanour. Sheep people are also often insecure deep down inside, and need to feel loved and wanted.

Basic Chinese Zodiac

Basic Chinese Zodiac

The foundation of the Chinese Zodiac, also called Chinese Animal Astrology, was from the 12 'Earthly Branches' represented by the 12 animal symbols (The Rat, Ox, Tiger, Rabbit, Dragon, Snake, Horse, Sheep, Monkey, Rooster, Dog, Boar), the five elements (metal, water, wood, fire, and earth) and the Yin-Yang theory. The total cycle takes sixty years (created by multiplying the twelve animals and five elements) to complete -- to return to a year with the same animal sign and same element. The cycle of 60 counting system begins with Wood Rat and ends with Metal Boar.

Chinese Lunar New Year and 12 animals

Chinese Lunar New Year and 12 animals

China uses the Gregorian calendar for civil purposes, but the Chinese lunar calendar is also important in China. The Chinese Lunar New Year - known as Spring Festival today in China - is the biggest holiday in China. The Chinese lunar calendar is the longest chronological record in history dating back to 2,600 BC Like the Gregorian calendar, the Chinese Lunar Calendar is a yearly one, but the start of the lunar year is based on the cycles of the moon so that New Year Day can fall anywhere between late January and the middle of February. Each lunar year is associated with one of 12 zodiac animals.

Kínai állatöv és az Öt elem

Kínai állatöv és az Öt elem

Mindenek előtt le kell szögeznünk, hogy a kínai asztrológia különbözik a nyugati asztrológiától: sokkal kevésbé jelentős a jövőbe látás szándéka, inkább az a cél, hogy megvizsgáljuk, hogyan működhetünk együtt azokkal az erőkkel, amelyek meghatározó módon igazgatják a világi és a személyes folyamatokat.

Kínai állatövi jegyek rendszere

Kínai állatövi jegyek rendszere

A hagyományos kínai tizenkét 30 vagy 29 napos holdhónapból áll. A napok mindegyike pedig tizenkét kétórás időszakra van osztva, amelyek közül az első hozzávetőlegesen este 11-től éjjel 1-ig tart. A tizenkét óra mindegyikéhez a zodiákus egy-egy jelét társítják, amely a patkánnyal (patkány) kezdődik, amit sorrendbe követ az ökör, a tigris, a nyúl, a sárkány, a kígyó, a ló, a kecske, a majom, a kakas, a kutya és végül a disznó. Az esztendőket két ciklus sorozat elemeinek kombinálásával alkotják. Az egyik sorozat a 10 'égi törzs' a másik a 12 'földi ág', melynek kombinációjával egy 60 esztendőből álló ciklust hoztak létre, mellyel lehetségessé vált az évek jelölése, számlálása.

Kínai párhoroszkóp

Kínai párhoroszkóp

A kínai horoszkóp sokak szerint kevésbé pontos, mint az általunk ismert 'nyugati' horoszkóp, mivel 'csak' az évek számítanak. Ez tévhit! Ellenőrizd, milyen árnyalatokat rejt személyes éved, s mely kínai csillagjegy oltalma alatt születtél!

Nagy kínai horoszkóp 2014 (Ló éve)

Nagy kínai horoszkóp 2014 (Ló éve)

Minden amit a Kínai horoszkopról tudni érdemes! Segít az életben jobban eligazódni és megtalálni önmagunkkat. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani azoknak akik érdeklődnek önsimeret és önfejlesztés rögös útján. Illetve megérteni azt hogy, milyen személyiség jegyeket hordozunk magunkkal. Hasznos cikkek amelyeket összegyűjtöttünk a horoszkopók témakörben. Napjainkban a társadalom nagy érdeklődést mutat a asztrológiai jóslás területén ehez szeretnénk hozzá jarulni ezzel a gyűjteménnyel. Az oldalon még számos más hasonló horoszkóp és asztrológiai joslás található. És nem utolsó sorban érdemes visszanézned mert, az oldal naponta frissül újabb és izgalamas horoszkóp jóslásokkal amelyek legalább annyira hatásosak az önismeret útján mint egy kisebb fajta élet tapasztalat.

Nagy kínai jellemhoroszkóp

Nagy kínai jellemhoroszkóp

A több ezer éves hagyományra visszatekintő kínai asztrológia a születési éved szerint mondja meg, hogy a 12 jegy közül melyik állat tulajdonságai jellemeznek téged. Nincs más dolgod, mint kiszámolni, melyik jegyben születtél, és megtudhatod, milyen viselkedés jellemző rád életed különböző területein.

Hirdetés
Nyugati-kínai horoszkóp

Nyugati-kínai horoszkóp

A nyugati és a kínai asztrológia két teljesen más rendszerben lát bennünket. De melyiknek higgyünk? Igazán teljes képet akkor kaphatunk személyiségünkről, ha mindkét módszer szerint megvizsgáljuk magunkat. Ha valamelyik nyugati jegy szülötte a megfelelő kínai jeggyel kombinálva szeretné megismerni önmagát, igen érdekes eredményre juthat. A nyugati és kínai jegyek kombinációja erősítheti, vagy éppen gyengítheti személyiségünk különböző jegyeit.

Zodiákus (huangdao)

Zodiákus (huangdao)

A hagyományos kínai tizenkét 30 vagy 29 napos holdhónapból áll. A napok mindegyike pedig tizenkét kétórás időszakra van osztva, amelyek közül az első hozzávetőlegesen este 11-től éjjel 1-ig tart. A tizenkét óra mindegyikéhez a zodiákus egy-egy jelét társítják, amely a patkánnyal (patkány) kezdődik, amit sorrendbe követ az ökör, a tigris, a nyúl, a sárkány, a kígyó, a ló, a kecske, a majom, a kakas, a kutya és végül a disznó. Az esztendőket két ciklus sorozat elemeinek kombinálásával alkotják.

Tuti menü