Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kínai horoszkóp linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: A jin - A Taoizmusról [2. oldal]
részletek »

Kínai horoszkóp képes leírás: A jin - A Taoizmusról [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kinaihoroszkop.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 93 db
A jin-jang elmélet

A jin-jang elmélet

Az ősi Kínában az emberek a természetben lezajló folyamatok és azok egymással való viszonyának vizsgálatára nagy hangsúlyt fektettek. A dolgokat nem elkülönült létükben, önmagukban vizsgálták. A világot egy harmonikus, holisztikus egységnek tekintették, amelyben önmagában nem létezhet lény vagy forma (senki és semmi). A létezés csak az őt körülvevő környezethez való kapcsolódás és viszony keretein belül lehetséges.

A kínai asztrológia alapjai

A kínai asztrológia alapjai

A kínai asztrológia Nyugaton elsősorban a 12 állatjegyről ismert, de ezek a horoszkópnak csak egyetlen, első közelítését jelentik. A kínai naptár ugyanis a holdfázisokra épül: a holdévben 12, nagyjából 29 és fél napos hónap van. A kerekítés kedvéért hasonlóan a nyugati naptárhoz, 6 darab 29 napos kishónap, és 6 darab 30 napos nagyhónapra tagolódik. Körülbelül 3 évenként pedig megtoldják egy kiegészítő hónappal, de ezek nem szabályosan követik egymást. A kínai holdév általában később kezdődik, mint a nyugati napév.

A kínai asztrológiáról

A kínai asztrológiáról

Minden holdújév kezdetekor más állat veszi át az uralmat az adott esztendőre. Minden jegyhez tartozik egy őt leginkább meghatározó elem, égtáj, illetve szín. A színek több fajta jelentést is hordozhatnak. ezek mellett a jin és jang tulajdonságait is hordozzák magukban, melyet befolyásol az előző 3 tulajdonság is.

A kínai és az európai tropikus zodiákus együttes szemlélete

A kínai és az európai tropikus zodiákus együttes szemlélete

Kínai tropikus zodiákus - és 'keleti' zodiákusok együttesen vehetők figyelembe. Többféle kínai kínai holdház rendszert (Xiu) is megszemlélhetünk, kínai logogramokkal, illetve képi illusztrációkkal. Si Xiang (Négy Szimbólum) rendszer és a valódi csillagképekre helyezett konstellacionális holdházak leképezése.

A kínai év-ciklusok jellemzői

A kínai év-ciklusok jellemzői

A Sárkány számára - a saját életében - rengeteg probléma adódik. Felelősséget kell vállalniuk, nehéz, fájdalmas döntéseket kell meghozniuk. Ha nem vigyáznak, könnyen lehet, hogy nem lesznek képesek megbirkózni a terhekkel. Igaz, a Sárkány örök győztes, így a sikerre is minden esélye megvan!

A kínai holdév

A kínai holdév

A kínai asztrológusok a holdévek szerint számolnak és állítják össze egy-egy jegy jellemző vonásait. A kínai hold-kalendárium több ezer éves. Egy sima kínai ciklus 12 évig, egy teljes ciklus 60 esztendeig tart. A 12 év megkülönböztetéseként állatövi jegyeket használnak, s a az öt elem a fém, a tűz, a föld, víz és a fa elemekkel kombinálják azokat. Az elemek megszakíthatatlan körforgásban alakulnak át egymásba.

A kínai holdházak (Xiu, Si Xiang)

A kínai holdházak (Xiu, Si Xiang)

Többféle kínai kínai holdház rendszert (Xiu) is megszemlélhetünk, kínai logogramokkal, illetve képi illusztrációkkal. Si Xiang (Négy Szimbólum) rendszer és a valódi csillagképekre helyezett konstellacionális holdházak leképezése. Kínai tropikus zodiákus - és 'keleti' zodiákusok együttesen vehetők figyelembe.

A kínai holdházakról - röviden

A kínai holdházakról - röviden

A kínai csillagászat lényegileg vallási és asztrológiai jellegű volt, és ezen belül is jelentős szerep jutott a holdházaknak. A kínai xiu szóra nem a legpontosabb kifejezés a holdházak. A xiu-k tulajdonképpen az alap-csillagok voltak, amelyek titokzatos jelentőségükön kívül, az idő mérésére és az égboltozat többi csillagának megjelölésére is szolgáltak. Eredetileg 24 xiu volt, amelyek helyzete ma eléggé rendszertelennek tűnik nekünk. Kétségkívül azért választották ki őket, mert azonosításuk egyszerű volt, és a lehetőség határain belül közel voltak az egyenlítőhöz.

A kínai horoszkóp legendái

A kínai horoszkóp legendái

A kínai horoszkóp a maihoz közeli formája körülbelül a Tang-dinasztia idejére tehető, a Krisztus utáni 600-900-as időszakra -ekkor enciklopédiát állítottak össze az asztrológia tudományáról. Ma már nincs élet horoszkóp nélkül a modern, fejlett Kínában sem - bár a nyugat-majmolás miatt a nyugati asztrológia is hirtelen népszerűvé vált.

Hirdetés
A kínai jegyek alaptulajdonságai

A kínai jegyek alaptulajdonságai

Sheep people are kind and gentle, intelligent and wise. They have a love for beauty, and are often artistic, cultured, elegant and well-read. Sheep people are usually very romantic and sensitive. If one is a Sheep's object of affection, it will be hard to resist their loving and caring demeanour. Sheep people are also often insecure deep down inside, and need to feel loved and wanted.

A kínai zodiákus és az órák megfeleltetései

A kínai zodiákus és az órák megfeleltetései

A 'kínai aszcendens' kiszámításához, az európai asztrológiához hasonlóan a születési órára lesz csak szükséged. Figyelembe kell azonban venni, hogy a táblázatban megadott adatok a kínai (Peking) időre vonatkoznak. Az időeltolódás miatt hozzá kell adni minden időponthoz 7 órát.

A Négy Pilléres asztrológiáról

A Négy Pilléres asztrológiáról

A keleti gondolkodás a nyugati lineárissal ellentétben ciklikus, az időt folyamatos spirálként tekinti. A Négy Pillér módszerével feltárhatók a sorsunkat befolyásoló ciklusok hatásai olyan fontos területeken, mint a család, barátok, kapcsolatok, párkapcsolat, karrier, tanulás, üzlet... stb.

A Négy Pilléres Sorsanalízis és a Bíbor Csillag

A Négy Pilléres Sorsanalízis és a Bíbor Csillag

Purple Star Astrology and 4 Pillars of Destiny are the most popular factions of Chinese astrology. Relatively speaking, 4 Pillars of Destiny be widely known by the people. For Westerners, it is that. Even for Chinese too. Chinese name each year with an animal, which is the animal sigh system.

A Négy Pilléres Sorselemzésről

A Négy Pilléres Sorselemzésről

Nagy téveszme, hogy az asztrológia babona, vagy olyan emberi tényezőkön túlmutató rendszer, ami már nem érthető meg. A Négy Pillér egy teljesen logikus, nyomon követhető rendszer. Az újságcikkek és könyvek valóban sugallhatják a babona bűvkörét, de ha jól nagyító alá vesszük ezeket a műveket máris szembeszökő, hogy csak a születési évekkel dolgoznak.

A Sárkány éve a kínai asztrológia szerint

A Sárkány éve a kínai asztrológia szerint

2012 Január 23-án lép át a Kínai Holdújévvel az emberiség a Sárkány évébe. A legutóbbi két 'Sárkány energiákkal' működő év 2000-ben, és 1988-ban volt. A kínai asztrológiában minden év megfelel az állatöv 12 jegyéből az egyiknek, sőt, minden évhez hozzá rendelnek egy elemet is az 5 alapelem közül (fa, tűz, föld, fém/érc, víz). Így 60 évente ismétlődik a ciklus, vagyis 60 évente számíthatunk ugyanolyan jellegű hatásokra. Természetesen a kínai asztrológia sem ennyire szimpla, hogy 5 x 12 kombinációja lenne, itt most azonban csak az általános jellemzőkkel foglalkozom.

A Sárkány évének jellegzetességeii

A Sárkány évének jellegzetességeii

A Sárkány Éve 2012 január 23-án kezdődik és 2013 február 9-én ér véget. Ha a Nyúl Éve (2011 február 03. - 2012 január 23.) csendes évnek bizonyul, amikor az otthoni és művészi dolgaink iránt érdeklődünk, a diplomatikus és csendes énünket hozzuk előtérbe, addig a Sárkány éve tele lesz energiával és bátorsággal. A Sárkány Évében valósíthatjuk meg csak igazán nagy álmainkat.

A Taoizmusról

A Taoizmusról

A kínai filozófiában az állandóan mozgó és szakadatlanul változó valóságot taónak (pinyinben dao) nevezik, és olyan kozmikus folyamatnak tekintik, amelyben minden dolog benne foglaltatik. A tao a világ ősoka, ősprincípiuma, belőle keletkezett minden létező élő és élettelen. A taoisták úgy tartják, hogy nem kell ellenállni ennek a világot mozgásban tartó erőnek, hanem a cselekedeteinket kell hozzá igazítani, s harmóniában kell élni vele azért, hogy az életünk erőfeszítésektől és erőszaktól mentessé, építő folyamattá váljon. A taoista bölcs olyan valaki, aki úszik a tao áramlásában.

Tuti menü