Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kapcsolódó kínai ezotéria képes leírás - Kínai horoszkóp.tlap.hu
részletek »

Kapcsolódó kínai ezotéria - Kínai horoszkóp.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kinaihoroszkop.tlap.hu » Kapcsolódó kínai ezotéria
Keresés
Találatok száma - 13 db
A csikung ősi technikája

A csikung ősi technikája

A csikung (írható chikung, chi kung, qigong, qugong-ként is) a Kínaiak ősi tudása, mintegy 4500-5000 éves múltra tekint vissza. Alapját képezi a harcművészeteknek, a kínai gyógyításnak, az önfejlesztésnek. Számos változata és iskolája ismert, de mindegyik az agyi tevékenység, a légzés és a mozgás harmonikus egységére törekszik.

A csikungról

A csikungról

A csi a mindenség építőeleme, mely anyag, energia és információ formájában mindenütt jelen van. Az anyagi megjelenés mögött mindig energiát, az energia mögött pedig mindig információt kell feltételeznünk. Megjelenési helyétől és funkciójától függően sokféle csiről szokás beszélni, így van belső és külső, van földi, kozmikus, van emberi, ezen belül öröklött stb. A csit szokták még nevezni életerőnek, illetve egyszerű népies kifejezéssel szussznak is.

A Ji-Csing

A Ji-Csing

A Ji Csing eredetét illetően felmerül a kérdés, hogy ki is írta, és mi volt vele a célja. A Változások Könyvében keletkezési idejét a kutatók az i.e.1. évezred első harmadára helyezik. Magát az írást Fu- Hszi császártól származtatják a legtöbben, néhányan Csou herceget, és még néhányan Wen királyt tartják szülőatyjának. Amiben azonban mindenki egyetért, hogy a legtöbb magyarázatot és a jelek rendszerezését maga Konfuciusz végezte. A kínai filozófus munkássága elengedhetetlen volt abban, hogy a könyv még ma is létezzék.

A Ji-King alapelemeinek bemutatása

A Ji-King alapelemeinek bemutatása

A Ji-King, más néven a Változások Könyve a világirodalom egyik legrégibb és legnagyobb hatású könyve, Kína legfontosabb írásos emléke. Több évezredes bölcsességeket őriz, a Bibliával és a Koránnal együtt ez a legtöbbször lefordított és forgatott könyv a világon. A Változás Könyve nagyon régi, eredete a múlt homályába vész. Mai formájában több mint háromezer éves, a Kr. e. 1150 körül élt Ven király fia, Csu herceg jegyezte le. A régi kínaiak hittek abban, hogy az életet irányító magasabb erők vonalai kipuhatolhatóak, a jövő megismerhető, ezért életük egy-egy sorsfordító pillanatában útmutatást nyújthat A Változás Könyve, a Ji Csing.

A Ji-king és a Tarot átfedései

A Ji-king és a Tarot átfedései

A Ji King a világirodalom legfontosabb könyvei közé tartozik. A Yi jing az ókori Kína öt nagy szent könyvének egyike. Ez a mű szolgált alapjául minden nagyobb gondolatnak, mely a 3000 éves kínai történelem folyamán született. Joggal nevezik tehát a több ezer éves kiértékelt tudás esszenciájának. Ezzel magyarázható, hogy ez a könyv, kínai bölcselet két ága, a konfucianizmus és a taoizmus közös gyökere.

A jin és a jang tulajdonságai

A jin és a jang tulajdonságai

A Jin és Jang rendszere a Feng shui elvek alapját jelenti. Azt az erőteret írja le, amelyben a csi mozog, és amelyből maga az élet keletkezett. Ezen az erőtéren kívül átváltozási szakaszok ismerhetők fel, például a nyárból (Jang) nem lesz rögtön tél (Jin).

A jin-jang elmélet

A jin-jang elmélet

Az ősi Kínában az emberek a természetben lezajló folyamatok és azok egymással való viszonyának vizsgálatára nagy hangsúlyt fektettek. A dolgokat nem elkülönült létükben, önmagukban vizsgálták. A világot egy harmonikus, holisztikus egységnek tekintették, amelyben önmagában nem létezhet lény vagy forma (senki és semmi). A létezés csak az őt körülvevő környezethez való kapcsolódás és viszony keretein belül lehetséges.

A Taoizmusról

A Taoizmusról

A kínai filozófiában az állandóan mozgó és szakadatlanul változó valóságot taónak (pinyinben dao) nevezik, és olyan kozmikus folyamatnak tekintik, amelyben minden dolog benne foglaltatik. A tao a világ ősoka, ősprincípiuma, belőle keletkezett minden létező élő és élettelen. A taoisták úgy tartják, hogy nem kell ellenállni ennek a világot mozgásban tartó erőnek, hanem a cselekedeteinket kell hozzá igazítani, s harmóniában kell élni vele azért, hogy az életünk erőfeszítésektől és erőszaktól mentessé, építő folyamattá váljon. A taoista bölcs olyan valaki, aki úszik a tao áramlásában.

Az energia (csi, chi) gyógyítás

Az energia (csi, chi) gyógyítás

A modern orvostudomány jórészt csak az ember fizikai dimenziójával foglalkozik, diagnózisa is csak a fizikai testre vonatkozik, és ebből következően a terápia is fizikai lehet. Gyakran előfordul azonban, hogy elmegyünk az orvoshoz mert rosszul érezzük magunkat, és ő azt mondja, hogy nincs semmi bajunk. Valóban lehetséges, hogy fizikai szinten még minden rendben van, de az energiahálózatunkban vagy az információs rendszerünkben már megjelentek a problémák.

Hirdetés
Jin-jang diéta

Jin-jang diéta

Az egészséges élet egyik alapköve az egészséges táplálkozás. A diétákat felsoroló sorozatunk utolsó része a jin-jang diétával foglalkozik. A jin-jang diéta a harmóniára törekszik. Az ételeket jin és jang értékűekre osztja. Az elv szerint az elfogyasztott ételeknek egyensúlyban kell lenniük. Tartalmazniuk kell a jint és a jangot is.

Konfucianizmus

Konfucianizmus

Összefoglalóan univerzizmusként nevezik meg az európai vallástörténeti, kultúrtörténeti munkákban a kínai kultúrkörben honos sokszínű, átfogó, mindenre kiterjedő filozófiai és részben vallásos gondolatrendszerek együttesét. Ennek legfontosabb alkotói a taoizmus, amely több vallásos elemet hordoz, és a lét 'belső' - szellemi, lelki, érzelmi - oldalaival kapcsolatos tanokat foglalja magában; valamint a konfucianizmus, amely a 'külső', azaz társadalmi, közösségi, politikai, családi életre vonatkozó szemléletet tartalmazza.

Sorselemzés, kínai asztrológia, I Ching jóslás

Sorselemzés, kínai asztrológia, I Ching jóslás

A Csillag Energiaközpont főbb szolgáltatásai közé tartozik: sorselemzés, kínai asztrológia, asztrológia elemzés, pénzhoroszkóp, párkapcsolati horoszkóp készítés, személyiségelemzés, Feng Shui elemzés, I ching jóslás. Asztrológiai képletszámlálás online!. További információkkal, kínai asztrológiával és ingyenesen letölthető meditációkkal várja Garbóczi Tünde weboldala! A szolgáltatások elérhetőek Budapesten, Kaposváron, vagy online. Egyéni, üzleti és párkapcsolati konzultációk előre egyeztetett időpont alapján.

Understanding the Healing Power of Qigong

Understanding the Healing Power of Qigong

We are formed by two kinds of Qi-Yin and Yang. Yin means something female, passive, and spiritual; Yang means something male, active, and physical. Examples of Yin would be woman, water, and earth. Examples of Yang would be man, fire, and sky. Yin and Yang energy must be in a good balance. Colds, arthritis, tumors, etc. are simply the symptoms of the imbalance of Yin and Yang. This imbalance creates energy blockages.

Tuti menü