Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az ősi kínai asztrológia képes leírás - Kínai horoszkóp.tlap.hu
részletek »

Az ősi kínai asztrológia - Kínai horoszkóp.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kinaihoroszkop.tlap.hu » Az ősi kínai asztrológia
Keresés
Találatok száma - 5 db
A kínai asztrológia alapjai

A kínai asztrológia alapjai

A kínai asztrológia Nyugaton elsősorban a 12 állatjegyről ismert, de ezek a horoszkópnak csak egyetlen, első közelítését jelentik. A kínai naptár ugyanis a holdfázisokra épül: a holdévben 12, nagyjából 29 és fél napos hónap van. A kerekítés kedvéért hasonlóan a nyugati naptárhoz, 6 darab 29 napos kishónap, és 6 darab 30 napos nagyhónapra tagolódik. Körülbelül 3 évenként pedig megtoldják egy kiegészítő hónappal, de ezek nem szabályosan követik egymást. A kínai holdév általában később kezdődik, mint a nyugati napév.

A kínai holdév

A kínai holdév

A kínai asztrológusok a holdévek szerint számolnak és állítják össze egy-egy jegy jellemző vonásait. A kínai hold-kalendárium több ezer éves. Egy sima kínai ciklus 12 évig, egy teljes ciklus 60 esztendeig tart. A 12 év megkülönböztetéseként állatövi jegyeket használnak, s a az öt elem a fém, a tűz, a föld, víz és a fa elemekkel kombinálják azokat. Az elemek megszakíthatatlan körforgásban alakulnak át egymásba.

A kínai horoszkóp legendái

A kínai horoszkóp legendái

A kínai horoszkóp a maihoz közeli formája körülbelül a Tang-dinasztia idejére tehető, a Krisztus utáni 600-900-as időszakra -ekkor enciklopédiát állítottak össze az asztrológia tudományáról. Ma már nincs élet horoszkóp nélkül a modern, fejlett Kínában sem - bár a nyugat-majmolás miatt a nyugati asztrológia is hirtelen népszerűvé vált.

Az Öt Elem Tana

Az Öt Elem Tana

Az ősi Kínában a yin és a yang harmonikus működését hirdető elmélettel párhuzamosan alakult ki és terjedt el az öt őselem, a föld, a víz, a tűz, a fém és a fa elmélete, amely szerint az öt elem kölcsönhatása és körforgása a világegyetem mozgását, változásait előidéző és szabályzó tényező. Egyes elképzelések szerint az öt elem nem ötféle anyagra, hanem ötféle folyamatra vagy sajátságra utal: a víz a folyékonyságra; a tűz az égésre és a hőtermelésre; a fa a szilárdságra és a könnyű megmunkálhatóságra; a fém az olvadékonyságra; a föld pedig a táplálékonyságra. Az öt elemnek megfelelően szükséges volt a makrokozmosz és a mikrokozmosz ötös számba való beillesztése. A világegyetem és az emberi test kapcsolatát felvázolni. Ezeket a társításokat használja a hagyományos kínai gyógyászat, orvoslás is.

Ősi kínai asztrológia

Ősi kínai asztrológia

Purple Star Astrology System (a.k.a. Zi Wei Dou Shu) is one of the two popular branches of Ancient Chinese Astrology System. It is based on over 4000 years of research of available material and resources. The system is a very accurate life reading method. It is believed that the 'Purple Star Astrology System' was written down during the Tang Yao Dynasty (BC2357 - BC2258) and made popular during the Sung Dynasty(BC1600 - BC1066) in ancient China.

Tuti menü